Gradini si parcuri

Gradina Poseidon din Insula Ischia

Forio este un oras atractiv cu o plaja insorita, principala sa atractie fiind insa parcul termal numit

Gradina Poseidon, un parc situat in frumosul golf Citara, pe Insula Ischia, in care au fost construite 22 bazine termale, in conformitate cu standardele moderne medicale si tehnice. Fiecare piscina are o temperatura ce variaza intre 20° si 40°, iar apele sunt adesea reimprospatate.

Plaja mare este dotata cu sezlonguri si umbrele de plaja, sauna, masaje subacvatice, si multe restaurante. O oaza de liniste si pace intr-o zona de 60.000 de metri patrati, isi asteapta oaspetii pentru o vacanta de vis.

Veti putea face aici tratamente de frumusete si tratamente termice. Gradinile splendide ofera o sauna naturala sculptata din stanci, si o baie cu hidromasaj japonez alternativ – cald (40° C) si rece (15° C).

Gradina botanica Raviro

Gradina este situata in Forio-Citara Bay si este rezultatul a 50 de ani de pasiune si de munca a capitanului Giuseppe d'Ambra, proprietarul Villa. Giardini Ravino este Gradina Botanica cu una dintre cele mai bogate colectii de cactusi cultivate in aer liber, din Europa. Copacii exotici includ palmieri, maslini, lamai si portocali, peisaj surprinzator si specimene botanice rare si pretioase.

Giardini Ravino este, de asemenea, locul unei renumite expozitii, Meristema Fair. Giardini Ravino este, de asemenea, sediul a numeroase asociatii sociale, care organizeaza evenimente, in colaborare cu organizatiile internationale de ajutor umanitar, cum ar fi MSF (Medici Fara Frontiere).

Gradina botanica este un loc neobisnuit pentru a va petrece un concediu. Puteti avea acces la piscine termale, sauna, salon de infrumusetare si vedere la mare.

 

Parcul Termal Afrodita si Apolo

Este situat in Sant'Angelo d'Ischia, una dintre cele mai frumoase locuri de pe insula. In acest loc, ospitalitatea este garantata de catre serviciile atente si bine gandite, care se gasesc in fiecare camera din aceasta oaza de liniste, unde oaspetii sunt in centrul atentiei. Veti gasi aici din punct de Snack-bar, restaurant cu o splendida terasa cu vedere la mare, sauna, centrul de cosmetica. Tot aici veti gasi un cadru de flori si plante, 12 piscine (cu temperaturi cuprinse intre 20° si 40°) - dintre care o piscina cu jacuzzi si doua cu apa de mare la temperaturi diferite. In acest loc, este foarte usor sa uitam de viata de zi cu zi si sa lasam in urma stresul, fiind suficient doar sa admiram peisajul. Pentru copii, exista o piscina si o zona ideala pentru joaca. Dar bijuteria cea mai pretioasa este plaja privata, dotata cu un colt de fitness si volei pe plaja.

Parcul Negombo

Un loc  deosebit cu verdeata luxurianta ce se intinde pe aproape 4 hectare. Acesta include 14 bazine termale (unele cu hidro-masaj), o piscina interioara si o piscina Kneipp. Numeroase facilitati sunt situate in gradini, inclusiv o baie turceasca, un centru de sanatate si infrumusetare unde se fac tratamente cu aerosoli si prin inhalare, precum si masaje si tratamente de infrumusetare, toate idealizate pentru regenerarea organismului si a mintii.

La Negombo, exista, de asemenea, baruri si restaurante. In lunile de vara, concerte si evenimente sunt organizate in jurul piscinelor. In lunile de iarna in parcul Negombo ruleaza o serie de cursuri de formare profesionala si cursuri de perfectionare pentru cosmeticieni si maseuri.

Plajele de pe Insula Ischia

Plaja Citara – Panza

Aceasta plaja se afla la poalele muntelui Epomeo, si este una dintre cele mai populare de pe insula. Apa limpede ca cristalul se amesteca cu ape termale in mai multe puncte, permitand in acelasi timp o baie reconfortanta in mare, combinata cu beneficiile apelor termale. O mare parte din aceasta plaja este din pacate in proprietate privata, zonele publice fiind mici si adesea supraaglomerate. Aici se afla si Gradina Termala Poseidon.

Golful Saint Montano

Aici se afla parcul termal Negombo. Aceasta plaja neobisnuita, situata intre Muntele Vico si Muntele Zaro, este unica in comparatie cu celelalte plaje ale insulei. Apa de mare limpede este foarte calda si are o adancime mica.

Cartaromana

Aceasta plaja este situata intre Castello Aragonese si stancile Sant'Anna. Plaja ofera una dintre cele mai bune vederi asupra insulei. Cartaromana este bine-cunoscuta pentru izvoarele sale termale care sunt raspandite pe tarm, permitand turistilor sa inoate in mare chiar si in timpul iernii.

Marina Dei Maronti

La 3 km mai departe, aceasta plaja este cea mai mare de pe insula Ischia. Pentru a ajunge aici puteti face o plimbare pe fermecatorul drum panoramic care incepe in Barano si coboara spre mare. O alta modalitate foarte buna de a ajunge la plaja este de a lua un taxi de apa (aproximativ 3 euro) de la Sant'Angelo. Plaja Maronti este plina de izvoare termale si spa-uri naturale.

Spiaggia degli Inglesi

Aceasta este o plaja mica unde turistii se pot bucura de cateva ceasuri de liniste, departe de plajele si locurile aglomerate.

Cava Grado

Cava Grado este un golf mic situat in apropiere de Sant'Angelo. Activitatea hidrovulcanica existenta se manifesta prin revarsari de apa calda care pot fi utilizate pentru bai relaxante. Pentru a ajunge aici, turistii trebuie sa ia in calcul drumul abrupt care incepe in Succhivio.

Sorgeto Cava

Grado este un golf mic situat in apropiere de Sant'Angelo. Activitatea hidrovulcanica existenta se manifesta prin revarsari de apa calda care pot fi utilizate pentru bai relaxante. Pentru a ajunge aici, turistii trebuie sa ia in calcul drumul abrupt care incepe in Succhivio.

Plaja Fumarole

Aceasta plaja se presupune a fi cea mai buna de pe insula. Este lunga, lata, curata si nu prea aglomerata. Fiind de natura vulcanica, plaja are o culoare intunecata. Plecand din Sant’Angelo, se poate ajunge pe plaja dupa o plimbare de aproximativ 30 de minute, sau in cateva minute cu o barca-taxi.

Biserica San Pietro

Biserica Sf. Petru, numita si Santa Maria delle Grazie sau del Purgatoriu , este situata pe Corso Vittorio Colonna, strada cea mai importanta din Ischia, datorita intenselor activitati comerciale care se desfasoara aici.

Constructia acestei biserici a fost comandata de Don Antonio Moraldi, preotul paroh al San Vito Martire e dello Spirito Santo. Piatra de temelie a fost pusa in 1781, fapt indicat pe o placa montata la intrare. Numele bisericii provine de la prezenta unei mici statui a Sf. Petru, apostolul pescar, care se afla in capela Madonna delle Grazie. Acesta era mult venerat de catre localnici, care erau angajati in activitati de pescuit. Fatada bisericii este construita in stil baroc.

In interior, de un interes deosebit sunt capelele semicirculare, in timp ce casa parohiala se deschide intr-un spatiu rational, cu un plafon boltit, mai mic decat cel al bisericii.

Aceasta cladire religioasa are, prin urmare, o originalitate arhitecturala neinfluentata de stilurile provinciale ale perioadei in care a fost construita.

Capela San Nicola di Bari din Insula Ischia

Complexul San Nicola di Bari, situat pe varful Muntelui Epomeo, reprezinta unul din exemplele cele mai semnificative ale arhitecturii rupestre. Templul taiat in piatra se imbina armonios cu peisajul, fapt care l-a facut un loc sigur de refugiu impotriva numeroaselor invazii sarazine, care au durat secole.

Biserica sculptata in tuful vulcanic al muntelui exista din 1459, dupa cum relateaza celebrul Pontano, in timp ce chiliile manastirii au fost construite in 1587. Complexul poate fi vizitat plecand din Barano, calatorind pe jos sau pe spatele unui magar, pe o poteca abrupta care porneste de langa biserica parohiala.

Biserica Soccorso din Insula Ischia

Aceasta biserica din orasul Forio (Chiesa del Soccorso) este cea mai faimoasa biserica de pe insula Ischia. Multi artisti au realizat o multime de picturi sau fotografii ale acestei biserici, devenid din acest motiv celebra. Locatia inconjurata de marea albastra este, desigur, frumoasa, dar farmecul acestei biserici rezida din amestecul de stiluri arhitecturale.

Biserica Soccorso este inconjurata pe trei laturi de mare. Pe acest site a existat anterior o manastire augustiniana, capela acesteia fiind construita in jurul anului 1350. In octombrie 1653 manastirea a fost desfiintata de Papa Innocenzo al X-lea.

Structura actuala a fost construita in 1864, iar acum este una dintre cladirile cele mai distinctive din Ischia. Aceasta a fost restaurata dupa cutremurul din 1883. Peretii exteriori sunt facuti de stuc alb, iar scarile care ajung pana la fatada din fata sunt impodobiti cu gresie de Majorca in 1700. Contrastul dintre peretii albi si ceramica colorata este foarte frumos.

Structura actuala a fost construita in 1864, iar acum este una dintre cladirile cele mai distinctive din Ischia. Aceasta a fost restaurata dupa cutremurul din 1883. Peretii exteriori sunt facuti de stuc alb, iar scarile care ajung pana la fatada din fata sunt impodobiti cu gresie de Majorca in 1700.

Contrastul dintre peretii albi si ceramica colorata este foarte frumos.

Biserica Santa Maria della Scala din Insula Ischia

Actuala biserica a Adormirii Maicii Domnului (de asemenea, numita Madonna della Scala), este a treia catedrala diecezana in istoria insulei. Catedrala a fost situata in ceea ce este acum o padure de pin, Fiaiano, dar a fost distrusa de o eruptie vulcanica. Sediul eparhiei a fost apoi mutat la insula castelului Aragonez, dar chiar si aceasta biserica a ajuns in ruina, distrusa de bombardamentele britanice din 1809.

In 1810 Biserica Adormirea Maicii Domnului, o data oficiata de parintii augustinieni, a fost construita ca o catedrala eparhiala noua. Aceasta cladire, construita la sfarsitul secolului al XIV-lea prin ordin al guvernatorului Pietro Cossa, a suferit de-a lungul secolelor transformari si diverse modificari, pentru a ajunge la noi in formele predominant baroce.

Exista trei intrari de pe fatada stil baroc, in biserica cu trei nave, cu o cupola din 1912 si mai multe altare laterale. Biserica este flancata de un turn masiv, construit in 1596, candva folosit la apararea orasului, iar mai tarziu, din secolul al XVII -lea, transformat intr-o turla.

Biserica contine mai multe picturi de secolul al XVIII- lea, semnate de Giacinto Diano si datate intre 1758 si 1760. Alte lucrari pastrate in catedrala: Crucifixul din scoala catalana, secolul al XIII-lea; Baptisteriul, reconstruit cu bucati de cel distrus de bombardamentele din 1809; cristelnita, de la catedrala veche, sustinuta de trei cariatide.

 

Vila La Mortella din Insula Ischia

La Mortella este o vila situata in insula Ischia, Italia. Gradinile acestei vile au fost deschise pentru public in 1992. Gradinile frumoasei vile La Mortella, create de compozitorul britanic WiIliam Walton si vaduva sa Susana, reunesc mai mult de 1.000 de specii de plante.

Atunci cand compozitorul a ajuns pe insula, in 1946, a chemat un specialist din Anglia pentru a crea aceste gradini. Plante tropicale si din Marea Mediterana au fost plantate. Gradinile au vederi asupra orasului si portului din Forio.

Un muzeu dedicat vietii si activitatii lui William Walton este acum parte din complexul gradinilor. Acesta gazduieste Fundatia William Walton si un teatru grec in care scolile italiene si straine de muzica au concerte in weekend, cursuri de maiestrie si un curs pentru compozitori.

In 2004 aceste gradini au primit un premiu Più bel Parco d'Italia (cel mai frumos parc din Italia), acordat de compania americana Briggs & Stratton.

 

Muzeul Angelo Rizzoli din Insula Ischia

Angelo Rizzoli, fondatorul celebrei edituri a vizitat pentru prima data Ischia si s-a indragostit de acest loc. Pe parcursul a zece ani, el a construit hoteluri, un spital si alte cladiri.

Muzeul dedicat antreprenorului este situat in Villa Arbusto di Lacco Ameno . Intregul complex de pe dealul Arbusto a fost cumparat si restaurat de catre antreprenor in 1952, transformandu-l intr-un loc de intalnire pentru multe figuri celebre italiene si internationale.

In prezent, Vila Arbusto a fost cumparat de catre Lacco Ameno si este locul in care functioneaza Muzeul Arheologic Pithekoussai si Angelo Rizzoli - care include sectiuni dedicate vietii, lucrarilor si activitatii de intreprinzator a industriasului Angelo Rizzoli. Peste cinci sute de imagini documenteaza perioada in care industriasul si-a realizat proiectele. Multumita acestuia, insula Ischia a devenit destinatia preferata a politicienilor, starurilor de cinema, jurnalistilor, economistilor si oamenilor de stiinta.

Muzeul Arheologic din Insula Ischia

Situat de-a lungul drumului principal din Lacco Ameno, intr-o pozitie panoramica, cu un parc plin de o mare varietate de plante, complexul Villa Arbusto merita cu siguranta o vizita. Cu vedere la mare si la Muntele Epomeo din spatele casei - initial o ferma - Villa Arbusto a fost cumparata in anii 700 de ducele de Atri si transformata intr-o resedinta cu o anexa atasata pentru oaspeti si o capela cu sacristie. In 1952, dupa mai multe schimbari de proprietate, Villa Arbusto a fost achizitionata de catre editorul Angelo Rizzoli si ulterior revanduta.

Cladirea principala a vilei adaposteste Muzeul Arheologic din Pithecusae. Muzeul gazduieste elemente arheologice si culturale de o frumusete rara, cum ar fi celebra Cupa lui Nestor. Cele mai importante constatari au fost gasite in Ischia, datorita sapaturilor efectuate la Giorgio de arheologul Buchner.

Materialul prezentat cronologic, expus in cele noua camere ale muzeului, ne permite sa intelegem istoria insulei Ischia, primele asezari preistorice din epoca romana.

Muzeul este deschis pentru public in fiecare zi.

Castelul Aragonez din Insula Ischia

Castelul Aragonez este o fortificatie construita pe un loc stancos, in 474 i.Hr. de Hiero I din Siracuza, pe o mica insula in partea partea de est a insulei Ischia. Insula pe care a fost construit castelul s-a format de la o eruptie ce a avut loc cu peste 300.000 de ani in urma; ajunge la o inaltime de 113 de metri deasupra nivelului marii si acopera o suprafata de aproximativ 56000 m2. In jurul anului 1700, aproximativ 2000 de familii locuiau pe insula mica. Aici existau 13 biserici. In 1912, castelul a fost vandut la un proprietar privat.

Astazi, castelul este cel mai vizitat monument al insulei. Castelul este accesat printr-un tunel sapat in stanca, la jumatate a secolului al XV-lea de catre Alfonso de Aragon. Inainte de a se construi acest tunel, accesul a fost posibil doar de pe mare prin intermediul unei scari situate pe partea de nord a ostrovului. Tunelul are 400 de metri lungime. De-a lungul tunelului exista o capela mica, consacrata lui San Giovan Giuseppe Della Croce, sfantul patron al insulei.

Un acces mai confortabil in castel este posibil cu un lift modern. Dupa tunel se ajunge la ruinele Catedralei Adormirea Maicii Domnului, construite in 1301 de catre locuitorii satului distrus de Gheronda. Catedrala este construita in stil roman, dar prezinta mai multe adaugiri baroce. Sub catedrala se afla o cripta cu fresce originare din scoala lui Giotto, din secolul al XIV-lea.

In partea stanga a Catedralei se afla biserica in stil baroc a Neprihanitei Zamisliri.

In spatele bisericii se ajunge la curtea manastirii clariselor, fondata in 1575. Din curte, pe scari care duc in jos, ajungeti in cimitirul maicutelor.

In dreapta Catedrala este "Casa Soarelui", in in care artistii locali isi expun operele. Turul Castelului poate continua cu vizitarea inchisorilor din 1823. Puteti ajunge apoi, pe o terasa frumoasa, cu vedere unica asupra insulei vecine Procida si a golfului Napoli. Un snack bar cu o terasa frumoasa invita la o pauza.

Palazzo Malcovati

Palazzo Malcovati este casa de vara a lui Dickie Greenleaf. Aceasta casa este portretizata in Talented Mr. Ripley. Casa este situata pe insula Ischia, una din insulele vulcanice din Golful Napoli, Italia. A fost construita in perioada 1500-1600 si a fost folosita ca resedinta pana in 1900. Palazzo Malcovati este utilizat in prezent pentru evenimente sociale.  Aceasta cladire este de fapt o cetate medievala mica, ridicata in 1500

Vila La Colombaia din Insula Ischia este situata in Lacco Ameno. Inconjurata de un parc, vila Dovecote a fost realizat de Luigi Patalano. Acum este sediul unei institutii culturale si un muzeu dedicat lui Luchino Visconti. Institutia promoveaza activitati culturale, cum ar fi muzica, cinema, teatru, expozitii de arta si work-shop. Veti putea vedea aici: documentare despre Visconti si istoria cinematografiei, precum si costume si fotografii din filmele sale.

Vila si parcul sunt deschise pentru public. Villa La Colombaia este, de asemenea, un loc de intalnire pentru Festivalul de Film Ischia

“Turnurile din Insula Ischia” In Forio, foarte multe turnuri au fost construite in trecut, de-a lungul coastei Ischia pentru a obtine o mai buna vedere la mare in jurul insulei. Inca din secolul al IX-lea, turnurile au fost folosite in scopul de a apara insula impotriva raidurilor piratilor. Unul dintre acele turnuri, numite "  Torrione  " este localizat in Forio, in apropiere de port. Acesta a fost construit in 1480, are doua etaje: parterul nu a avut acces din afara si a fost folosit ca depozit de arme si munitii, aici a existat, de asemenea, un rezervor de apa de ploaie; la etajul superior a fost un loc de cazare condus de un "torriere. La etaj, a existat o terasa prevazuta cu patru tunuri. Istoricii au observat ca multe turnuri similare au fost construite in Forio pana in secolul al XVIII-lea, multe dintre ei fiind folosite ca resedinta privata a familiilor nobile. Multe dintre aceste turnuri pot fi observate si acum si sunt case particulare, in principal. "Torrione", dupa ce a fost restaurat, a devenit muzeu municipal - la etajul inferior, in timp ce etajul superior a fost casa artistului maltez din Forio, Giovanni, iar in prezent este o galerie de arta ce gazduieste imaginile sale si sculpturi.

Turnul Guevara din Insula Ischia

Acest turn reprezinta unul din cele mai bune simboluri cunoscute ale insulei Ischia. Acest turn este numit Turnul Guevara sau al lui Michelangelo. Turnul a fost reconstruit pe ruinele unei cetati antice: acesta este probabil unul din turnurile de aparare construite din secolul al XV-lea pentru a proteja castelul Guevara.  Turnul este in prezent folosit ca centru de expozitii de arte.

 


 


 

Facebook Twitter Google+ Pinterest